Allergenen

21432727_830096657166929_8413564480570437047_n.jpg

Hier kunt u alle informatie vinden over allergieën die voor kunnen komen in onze producten.

Allergie/ intolerantie informatie

Geef bij bestelling altijd aan als we ergens rekening mee moeten houden.

Graag ook als we het in principe al van u weten omdat we soms de naam niet goed verstaan of er meerdere klanten met dezelfde naam zijn.

Ga er niet vanuit dat een gerecht standaard aan uw behoefte voldoet, samen voorkomen wij dat het fout zou kunnen gaan.

Staat er iets niet bij waar u vragen over heeft, laat het ons dan weten, het liefst van te voren dan kunnen wij indien nodig e.e.a. uitzoeken, Als het druk is in de afhaal ontbreekt ons de tijd om er rustig over na te denken of iets uit te zoeken.

Ei (wit)

Ei wordt in de volgende gerechten gebruikt

Nr.34,35,36,37,38,39,40.

Op aangeven is het bij de hoofdgerechten mogelijk een ei weg te laten.

Bij Hapjes/voorgerechten is dit niet mogelijk

Gluten

De Thaise keuken bevat op zich al niet veel Gluten

Rijstmeel en Tapioca worden veelal gebruikt waar in de westerse keuken tarwe/bloem wordt toegepast. Er zijn echter wel een aantal ingrediënten waar wel Gluten in zitten.

Deze gerechten kunnen wij Glutenvrij bereiden.

Salades nr.12, 13, 14, 15, 16,17,18.

Soepen nr.10, 11.

Curries nr.19,20,21,22,23,55,56.

Roerbakken nr.24,25,26,27,28,29,30.

Vis specialiteiten nr.41,42,43.

Eenpan gerechten nr.34,35,36,37,38,39,40.

Noten en pinda’s

In onze keuken gebruiken we Cashewnoten en pinda’s in sommige gerechten, deze worden altijd later toegevoegd.

Als u bij het bestellen aangeeft dat er een notenallergie is, laten wij de noten of pinda’s weg en zorgen wij dat uw gerechten hier niet mee in aanraking komen.

Bij de saté betreft het alleen de (voorverpakte) satésaus, de stokjes zelf bevatten geen noten, wij geven altijd wat Thaise Atjar bij de Saté, deze is vrij van noten en kan als alternatief bij de stokjes dienen.

Melk of Melkproducten

Melk of Melkproducten worden in de Thaise keuken niet veel gebruikt.

Maar let op ! sommige restaurants gebruiken creamer in gerechten om ze romiger te maken, ga er dus niet zonder meer van uit dat Thaise gerechten allergeen vrij zijn van melkproducten, vraag dit altijd na.

In ons restaurant bevat de satésaus melkpoeder, dit is een voorverpakte saus en kunnen wij bij vermelding achterwege laten.nr.2 en 49.

Ook in de loempiavellen waar onze loempia’s van worden gemaakt worden melkproducten gebruikt.

Nr.1,6,7,8.

Soja

Soja wordt gebruikt in sauzen.

We hebben afgezien van de Salades nr.12,13,14,15,16,17,18 geen gerechten die geschikt zijn voor mensen met een Soja allergie.

Tip ; Een salade aangevuld met witte rijst maakt een prima Maaltijd.

Vis en Schelp en Schaaldieren

In veel sauzen die wij gebruiken zitten schaaldieren.

Ook in de Currypasta’s en chilli pasta’s zit een klein beetje Trassie.

De volgende gerechten kunnen wij schaal/schelpdiervrij bereiden d.m.v. paddenstoelen saus of zout nr.24,25,26,27,28,29,30,31,32,70,34,35,36,37,38,40.

Ook word er veel gebruik gemaakt van vissaus in de Thaise keuken, geef daarom een visallergie altijd duidelijk aan zodat wij alternatieven kunnen bieden.